Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Tip van een EJ'er Micklem hoofdstel

Met deze week een tip van Renske uit filiaal Heemskerk: 'super!' Dat was mijn eerste reactie na het gebruiken van het Rambo Micklem hoofdstel. Dit hoofdstel is zo gevormd dat je alle gevoelige plekken van het paardenhoofd ontwijkt. Het model is zo gemaakt dat deze gelijk ligt aan de schedel van je paard, waardoor er nergens een vaste druk vandaan komt.

Mijn merrie heeft een lange tijd geschud met haar hoofd tijdens het rijden. Na het proberen van meerdere hoofdstellen en adviezen van verschillende mensen, heb ik uiteindelijk dit hoofdstel geprobeerd. Mevrouw bleek last te hebben van de druk achter haar oren. Door de brede, juist gesneden band achter haar oren heeft ze daar nu helemaal geen problemen meer mee.

De multi bridle die wij gebruiken is een zeer veelzijdig hoofdstel. Je kunt het hoofdstel gebruiken met bit, bitloos of als kaptoom om mee te longeren. Vooral bij longeren vind ik het hoofdstel persoonlijk erg fijn. Net als bij een kaptoom kan je de longeerlijn vast maken aan het ringetje op de neus. Als ik wil longeren met bijzet, kan ik de ene lijn aan het bit vastzetten en de andere lijn op de neus bevestigen. Zo loop ik niet met twee verschillende hulpen in haar mond te frunniken.

Daarnaast haal je heel gemakkelijk het bit van het hoofdstel af en dan heb je een goed, vastzittend halster. Ideaal om mee te wandelen of om je paard even lekker te laten grazen!

Je shopt het hoofdstel hier.


Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.