Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Hoe versterk je de band met je paard? - Gastblog QHP

Dat ultieme vertrouwen tussen jou en je paard, dat willen we allemaal. Maar hoe bereik je dat? Werken aan je band kan zowel tijdens het rijden als op de grond. Natuurlijk zijn er verschillende benodigdheden die je hierbij helpen. In deze blog lichten we een aantal QHP items uit die je kunt gebruiken. Lees snel verder, vul je zadelkamer aan met deze handige benodigdheden en begin met oefenen!

Tijdens het paardrijden

Zonder zadel rijden is een hele leuke ervaring om te doen met je paard. Om extra comfort voor jezelf en je paard toe te voegen, kun je de QHP bareback pad super soft gebruiken. Deze bareback pad is zoals de naam al verklapt super zacht voor jou en je paard. Daarnaast geeft de bareback pad je grip om uitglijden te voorkomen. Extra handig is het handvat aan de voorkant, dat je kunt pakken als je je evenwicht verliest. Rijden met een bareback pad is ontzettend leuk maar draagt ook bij aan een onafhankelijk zit! Wat wil je nog meer?

Til het rijden zonder zadel naar een hoger level met het QHP touwhalster combi Liberty. Dit touwhalster kan zowel gebruikt worden voor bitloos rijden als voor natural horsemanship. Deze kleurrijke set bestaat uit een halster, afneembare teugels en een halstertouw. Een complete set om mee te beginnen!

Natural horsemanship

Goed leiderschap is de basis voor een stabiele band met je paard. Leiderschap kun je oefenen vanaf de grond. Je kunt allerlei oefeningen doen, ook wel grondwerk genoemd. Grondwerk helpt je in de dagelijkse interactie met je paard. Je zult elkaar beter begrijpen en je kunt hem gemakkelijk dingen leren, zoals stilstaan of achteruit lopen.
 
Het is zeker de moeite waard om hier tijd in te investeren. Wedden dat je paard het ook leuk vindt? Artikelen die handig zijn om te gebruiken zijn bijvoorbeeld het touwhalster die we net hebben benoemd. Maar ook het loswerktouw van QHP, hierdoor kun je aanwijzingen geven van grotere afstand.

Longeren

Waarschijnlijk heb je het longeren van je paard al opgenomen in je trainingsschema. Dat is een goede zaak! Je geeft je paard niet alleen beweging maar je kunt hem hiermee ook trainen op stemcommando's.
 
Een handig artikel voor tijdens het longeren is de kaptoom. Dit is een multifunctioneel hoofdstel dat op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Niet alleen voor longeren, maar ook voor grondwerk en rijden. Met de ring op de neusriem kun je je paard perfect trainen zonder hem te storen in de mond. Zo loop je niet het risico dat je het bit door de mond trekt. De zachtleren kaptoom van QHP is daarom uitermate geschikt om te gebruiken bij het longeren van je paard.

 
Ben jij geïnspireerd geraakt? Ga dan snel aan de slag met deze natural horsemanship artikelen van QHP!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.