Terug naar overzicht

Gastblog Bucas: Ins en Outs van vliegenmaskers

woensdag, 24 juni 2020

De zomer staat voor de deur. En jammer genoeg de aanwas van vliegen ook. Vliegen kunnen een grote ergernis vormen voor jouw paard. De vliegen komen vooral op de ogen af. Maar waarom is dat eigenlijk?

Ogen zijn vochtig. In het oogvocht zit vaak eiwit. Vliegen voeden zich met eiwit en komen dus voor een lekker hapje op de ogen van je paard af. Naast het feit dat het behoorlijk irritant is voor jouw paard als er continu vliegen rond de ogen zijn, brengt het ook een risico met zich mee. De ogen kunnen hierdoor namelijk ontstoken raken. Daar zit zowel jij, als jouw paard, natuurlijk niet op te wachten. Een ontsteking is immers niet altijd even onschuldig; het kan de ogen permanent beschadigen. 

Wij kunnen met onze armen wapperen om vliegen weg te jagen, we kunnen een vliegenmepper tevoorschijn halen of binnen gaan zitten. Voor jouw paard is dit helaas niet mogelijk, helemaal niet zonder een prachtige, lange voorpluk die voor de ogen hangt. Met manen en een voorpluk kan je paard de vliegen weren. Als hij dit niet heeft is een vliegenmasker dé oplossing. 

Met een vliegenmasker zijn de ogen volledig beschermd. Voor een paard kan het even wennen zijn, om door een gaasje te moeten kijken, maar alles went. Hij past zich helemaal snel aan als die ineens geen last meer heeft van die afschuwelijke vliegen . Het vliegenmasker heeft weg geen belemmeringen voor het paard en daardoor voelt hij zich nog steeds ontspannen en comfortabel. Je kunt je paard eerst aan een lange lijn of in een kleine paddock aan het masker laten wennen. Je zult zien dat hij geen moeite heeft met het vinden van het lekkerste plukje gras. Mocht je alsnog twijfelen of jouw paard wel door het gaas heen kan kijken, kijk dan zelf eens door het masker. Je zult zien dat je er gewoon doorheen kunt kijken. 

Ook hoef je niet bang te zijn dat het masker op de ogen drukt. Elk Bucas vliegenmasker is ontworpen om te zorgen dat jouw paard nergens last van heeft, niet van de vliegen en niet van het masker zelf. De maskers worden van fijnmazig zacht materiaal gemaakt waardoor het masker niet gaat schuren. De pasvorm zorgt ervoor dat er geen gaas tegen het oogaankomt.
Het is erg belangrijk om een vliegenmasker regelmatig schoon te maken en/of te wassen. Vuil trekt vliegen aan en vuil kan in de gaatjes gaan zitten. Door het masker schoon te houden, blijft het zicht ook goed. Daarnaast raden we aan om tijdens regenachtige dagen geen vliegenmasker op te doen. 

En dan de hamvraag: “Welk vliegenmasker moet ik dan kiezen?” 

Bucas heeft flink wat vliegenmaskers in haar assortiment. Maar in deze blog bekijken we het nieuwe masker, namelijk Buzz off Deluxe Mask zonder oren 


Dit masker is gemaakt van duurzaam en fijnmazig materiaal en biedt bescherming tegen insecten en de zon (UV bescherming). Het masker is eenvoudig te openen en te sluiten met het magnetische Click & Go sluiting en klittenband. Beide gaan ook het schuiven tegen.
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!