Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De artificiële producten van Kentucky

Diervriendelijk, duurzaam en kwaliteit met artificiële materialen. Het doel van Kentucky Horsewear is om paarden en honden te beschermen. Ze kunnen dit natuurlijk niet doen wanneer dit andere dieren zou schaden. Daarom maakt Kentucky alleen gebruik van materialen zonder dierlijke ingrediënten, zoals artificiële schapen- en konijnenvacht en kunstleer.


Artificieel wol

Artificiële wol is op elk vlak beter dan echte wol. Het wol is vast gemaakt op een suède stof die luchtdoorlatend en ademend is. De productie ervan kost meer dan dat van echt wol. Het artificiële wol van Kentucky is net zo mooi en zacht als echt wol maar heeft als groot voordeel dat het veel vaker gewassen kan worden dan echt wol. Het advies bij artificiële wol is om dit te wassen op 30 graden Celsius en het vervolgens buiten te laten drogen. Producten van Kentucky die gemaakt zijn van o.a. artificieel wol zijn bijvoorbeeld beenbeschermers en singels


Artificieel konijnenvacht

Naast het artificiële wol produceert Kentucky ook artificieel konijnenvacht. Dit wordt voornamelijk gebruikt als binnenvoering voor de dekens uit de collectie. Het artificiële konijnenvacht heeft een aantal fijne voordelen. Omdat het materiaal super fluffy en zacht is, voorkomt het schuurplekken op de schouders van je paard. Daarnaast blijven de haren van je paard niet in de voering zitten. Omdat het materiaal bestaat uit zachte haartjes wordt de vacht van je paard opgeblonken bij het dragen van de deken. Dit geeft hetzelfde resultaat als wanneer je je paard zou poetsen met een wollen handschoen. Nog een voordeel is de lichaamswarmte van je paard makkelijk wordt vastgehouden doordat de artificiële konijnenvacht kleine luchtzakjes creëert. Hierdoor is de deken extra warm voor je paard en biedt deze het ultieme comfort.


Artificieel leder

Omdat Kentucky gebruik maakt van artificieel leder voldoet het merk aan hun bedrijfswaarden: kwaliteit, duurzaamheid en gemakkelijk onderhoud. Het artificiële leder van Kentucky is waterbestendig en zal nooit beschadigd raken door water of vuil. Waar echt leder water en vuil absorbeert doet artificieel leder dit niet. Hierdoor zal het materiaal nooit uitdrogen, scheuren of verkleuren. Wat super handig is aan artificieel leder, is dat het materiaal gemakkelijk te onder houden is aangezien het prima in de wasmachine kan op 30 graden Celsius. Ook kan het schoon gemaakt worden de Kentucky Tack Cleaner, speciaal voor het reinigen en onderhouden van alle artificiële leder producten
 
In vergelijking met echt leder weegt artificieel leder minder. Hierdoor is het materiaal comfortabeler en kan het de prestatie verbeteren. Bovendien zie je amper verschil tussen echt leder en het artificiële leder van Kentucky, waardoor het perfect past bij de rest van je materiaal.


 
Kortom: paard en ruiter halen enkel voordeel uit het gebruik van alle artificiële producten van Kentucky! Je shopt de collectie hier.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.