Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Finecto+ Horse: Voorkom mijten

Mijten zijn heel kleine beestjes, die als parasieten op de huid tussen de haren van paarden leven. Ze voeden zich met de huidschilfers van een paard. Mijten veroorzaken wondjes, mokachtige plekken. Deze plekken gaan smetten en irriteren. Door deze irritatie gaan paarden in hun sokken bijten waardoor de wondjes groter worden. Deze vochtige plekken op de huid gaan broeien en worden de ideale broedplaats voor mijten. Een vicieuze cirkel die maar lastig te doorbreken is zonder drastisch ingrijpen.



Symptomen

Mijten veroorzaken wondjes, mokachtige plekken. Deze plekken gaan smetten en irriteren. Door deze irritatie gaan paarden in hun sokken bijten waardoor de wondjes groter worden. Deze vochtige plekken op de huid gaan broeien en worden de ideale broedplaats voor mijten. Een vicieuze cirkel die maar lastig te doorbreken is zonder drastisch ingrijpen.

Behandeling
Op tijd handelen is de gouden standaard om problemen met mijt zoveel mogelijk te voorkomen. Wacht niet tot het te laat is! Voorkomen is makkelijker dan genezen. De volgende punten zijn daarin belangrijk:

Laat een diagnose stellen d.m.v. een microscopisch onderzoek
Alleen doormiddel van een microscopisch onderzoek kan een mijtenallergie bij paarden worden vastgesteld. Soms vertoont een paard dezelfde symptomen als een mijtenallergie zoals jeuk, stampen en schuren. Echter horen deze symptomen ook bij andere oorzaken zoals een bacteriële- of schimmelinfectie. Om de juiste behandeling te kiezen is het daarom verstandig om zeker te zijn van mijt.

Begin met behandelen voordat de eerste mijt er is
Heeft je paard vorig jaar een mijteninfectie gehad? Begin dan met behandelen voordat de eerste beet van de mijten er zijn. Eitjes kunnen overwinteren en daarom is de kans groot dat er nog steeds eitjes in de vacht of stal van het paard zitten. Wanneer de temperatuur daalt en deze eitjes uitkomen, zullen zij de warmte opzoeken bij het paard. Mijten hebben bloed nodig om zich voort te planten. Voorkom dat de vacht van je paard vol mijteneitjes zit door op tijd te beginnen met het voorkomen en/of behandelen. Want hoe meer eitjes en mijten er al zijn, hoe moeilijker en langer het duurt om van het probleem af te komen. Begin daarom met voeren van Finecto+ Horse als de temperatuur onder de 15 graden komt en zorg ervoor dat je mijten zich niet meer kunnen voortplanten.

Vergeet de omgeving van het paard niet (stal, harnachement en andere paarden)
Mijten vestigen zich niet alleen op het paard zelf, maar ook in de omgeving, op andere paarden, de stal en op harnachement (dekens, zadeldekjes en borstels). Was daarom alle dekjes, dekens en borstels. Het is aan te raden om een apart setje borstels, dekens en zadeldekje te gebruiken voor een paard met mijtenallergie. Behandel daarnaast ook de paarden die drager zijn. Dit om te zorgen dat de paarden in een kudde of op stal elkaar blijven aansteken met mijt. Finecto+ Horse werkt bijvoorbeeld niet als je het aan één paard geeft die in een grote kudde staat of op een grote pensionstalling. De mijten van andere paarden zullen dan telkens terug komen. Alleen als je de andere paarden ook behandelt zal je het mijtenprobleem onder controle kunnen krijgen.

Let op de suikers in de voeding
Mijten zijn dol op suikers. Suikers in ruw- en krachtvoer beperken is één van de belangrijkste maatregelen voor een paard met mijtenallergie.

Check de weerstand van je paard
De weerstand is belangrijk als je mijten van binnenuit behandelt. Wanneer het lichaam al volop bezig is met alle opgehoopte afvalstoffen, dan zal een inwendig product geen effect hebben. Een product als Finecto+ Horse zal alleen goed werken als je paard goed zijn afvalstoffen kwijt kan en de lever dus goed zijn werk kan doen. Supplementen en medicijnen worden voornamelijk via de lever in het lichaam opgenomen. Vandaar dat dit essentieel is voor een goede behandeling van mijt. Wanneer een paard veel opgehoopte afvalstoffen heeft dan kun je zien aan bijvoorbeeld vieze ogen, slecht door de vacht komen, vaak hoefzweren, mok, luchtwegklachten, sloom en slechte conditie. Heb je het idee dat je paard veel opgehoopte afvalstoffen heeft? Voer dan een supplement voor lever en nier aan je paard zoals Heltie Horse Lever & Nier (detox) om het lichaam te ontgiften. Dit is een kuur van ongeveer 5 tot 7 dagen, waarbij je 100ml per dag over het voer geeft.

Finecto+ Horse
Finecto+ Horse is een aanvullend diervoeder op basis van kruiden en etherische oliën. Het is een poeder dat over het voer gestrooid dient te worden. De kruiden en etherische oliën worden vervolgens in de bloedbaan opgenomen en via de huid uitgescheiden. Mijten kunnen het bloed of de huidschilfers met de kruiden niet meer omzetten in nieuwe eitjes. De cyclus van de mijt wordt onderbroken. Je kunt je wel voorstellen dat hoe meer mijten er zijn, hoe langer het duurt voordat ze allemaal in aanraking zijn gekomen met Finecto+ Horse. Finecto+ Horse is een onderdeel van de totaalaanpak tegen mijt. Behandeling van mijt valt of staat met het aantal maatregelen dat er toegepast wordt. Als bijvoorbeeld maar één paard wordt behandelt, dan zullen de mijten via andere paarden weer terug komen. Want mijten zijn nou eenmaal super besmettelijk en niet alle paarden vertonen symptomen.



Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.