Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

Combinatie ruwvoer en supplementen

Tegenwoordig krijgen veel paarden supplementen voor bijvoorbeeld spierondersteuning of andere gezondheid kwesties. Vaak zien we dat dit over het krachtvoer wordt gegooid. Maar op welke manier worden supplementen eigenlijk het beste opgenomen?

Hartog en Naf

Supplementen

Tegenwoordig zijn er vele soorten supplementen te verkrijgen voor paarden en pony’s. Een supplement is een aanvullende diervoeding ter ondersteuning van de gezondheid van je paard. Er zijn supplementen geschikt voor zowel sportpaarden als recreatie- fok en/of oudere paarden. Bijvoorbeeld het supplement NAF In The Pink Powder (Opkikker). Dit supplement geeft een opkikker bij paarden met een verminderde conditie, weerstand, moeizame verharing of ondersteund bij herstel na een stressvolle periode of ziekte. Met NAF In The Pink Powder is je paard voorzien van de beste vitamines en mineralen. Pre- en probiotica wordt gecombineerd om te zorgen voor optimale vertering en stabiliteit in de dikke- en blindedarm.

Optimale opname van het supplementen

Supplementen worden vaak gegeven in combinatie met krachtvoer, dit omdat het paard krachtvoer smakelijk opeet en hierdoor de supplementen ook binnenkrijgt. Toch is het een aanrader om je paard supplementen te geven door het te mengen met het ruwvoer. Waarom dan? Hoor ik je denken. Dit is omdat het paard ruwvoer beter moet kauwen, hierdoor wordt het supplement beter opgenomen. Je zou het supplement bijvoorbeeld kunnen mengen met Hartog Luzerne. Luzerne bevordert de spijsvertering en is belangrijk voor het maagdarmkanaal van je paard. Het is structuurrijk en rijk aan hoge kwaliteit eiwit, energie en calcium. Luzerne is een perfecte aanvulling op het ruwvoer rantsoen. Het beschermt tegen overtollig zuur in de maag en stimuleert het kauwen waardoor er meer zuur neutraliserend speeksel wordt aangemaakt. Het is een goede basis om supplementen mee te mengen.

Rantsoen

Voeg de Hartog Lucerne Mix geleidelijk toe aan het rantsoen en verspreid dit over vijf tot zeven dagen, het liefst in combinatie met het oude rantsoen. Voeg NAF In The Pink Powder toe, bij voorkeur in de avond als je paard rustig en ontspannen is. En daarna kun je genieten van het resultaat! Het is leuk om van tevoren doelen op te stellen en dit te beoordelen naarmate je de producten voert. Hierbij enkele ideeën:
●Meer bespiering
●Voedertijd verlengen
●Zorgen voor een meer uitgebalanceerd dieet

Een leuke tip: neem vooraf foto’s van je paard en noteer zijn gewicht. Zo kun je nog beter het verschil zien!

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.