Winkelwagen
Sluiten Filters
Favorieten

Je hebt nog geen favorieten toegevoegd.

De zweetdeken Per van het merk SKØL

Een zweetdeken, we kennen het allemaal! Je legt hem op je paard wanneer hij zweet. Maar doen we dit wel op de juiste manier? En kan we de deken voor nog meer doeleinden gebruiken worden? Dat lees je in deze blog.



Zweetdeken paarrd Skol


Een vochtig paard na een training in de kou is voor het paard (en ruiter) niet aangenaam. Eveneens kan het paard ziek worden als hij door het zweet kouvat. Dit is niet nodig en kan makkelijk voorkomen worden. Nadat het paard goed is uitgestapt en weer op adem is gekomen, is het verstandig om een zweetdeken op te leggen. Het zadel kan tijdens het uitstappen het best verwijderd worden, aangezien daar het meeste zweet ontstaat. Laat het paard eerst vijf tot tien minuten uitstappen voor je de deken op doet. Anders kan hij zijn warmte niet kwijt van de training. Als de deken meteen opgelegd wordt, zal het paard sneller stijf worden en minder goed herstellen.

Waarom zweet een paard?

Het ene paard zweet sneller dan de andere. Paarden zweten niet voor niets, hier zit namelijk een reden achter. Een paard voelt zich het meest op zijn gemak bij temperaturen tussen de -5 en +15 graden en hun normale lichaamstemperatuur ligt tussen de 37,5 en 38,2 graden. Als het paard zweet betekent het dat hij het warm heeft. Bij de verdamping van het zweet koelt het paard af. Het werkt als een soort airconditioning.

Meerdere dekens gebruiken

Na een wasbeurt kan de zweetdeken ook gebruikt worden. Het vocht wordt opgenomen waardoor het paard sneller droogt. Als het paard extreem vochtig is, kan ervoor gekozen worden om twee zweetdekens op te leggen. Deze kunnen samen meer vocht opnemen en afvoeren dat een enkele deken. De onderste deken blijft redelijk droog. Hierdoor kunnen de beide dekens langer op blijven liggen dan een enkele zweetdeken.

Een zweetdeken in de zomer

Een zweetdeken is niet alleen bruikbaar in de winterperiode, maar ook voor in de zomer. Hierbij kan je denken aan wanneer je op wedstrijd gaat met je paard of op pad gaat met de trailer. Er kan dan best een frisse wind langs het paard waaien. Om ervoor te zorgen dat het paard comfortabel vervoerd kan worden, is het verstandig om een zweetdeken op te leggen. Zo voorkom je dat het paard het koud krijgt onderweg. Door de frisse wind kan het ook voorkomen dat het paard stijf wordt op zijn rug. Dit is niet nodig en kan gemakkelijk voorkomen worden door een zweetdeken of cooler om te doen.

Waarom de zweetdeken van SKØL?

De zweetdeken SKØL Per is prettig in gebruik. Deze deken heeft niet allen een luxe uitstraling met een chic staartkoord en glinsterende details, maar is bovendien ook nog eens fijn in gebruik. Het zweet van het paard wordt snel opgenomen en afgevoerd, zonder dat de deken afsluit. Hij laat het vocht goed door en ademt uitstekend. Daarnaast is de deken handig in gebruik door zijn kruissingels onder de buik en de gespsluiting en klittenbandsluiting aan de voorkant. Verder ontstaan er bij de schoft geen schuurplekken door de schoftbeschermer van imitatie wol. De deken is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren en in zes verschillende maten, van kleine D-pony’s tot grote paarden.

Epplejeck gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken). Nee geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden zodat je voorkeuren en instellingen bewaart blijven en de website goed werkt.