Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merk

Kleur

Collectie

Prijzen

×
  • van 13

Wedstrijd

309 Artikelen
  • van 13

Shop de mooiste wedstrijdoutfit bij Epplejeck 

Ga jij binnenkort voor het eerst op concours? Of ben je toe aan een nieuwe wedstrijd outfit? Het is belangrijk dat wedstrijdkleding fijn en comfortabel zit, zodat je goed kunt presteren. Een wedstrijdoutfit bestaat uit een wedstrijdjasje, showshirt, een witte of beige rijbroek en eventueel een plastron. Ook kun je je haar netjes in een knot met een knotnetje of chique haarstrik vastmaken. Je kunt je plastron opleuken met een plastronspeld.  
Er zijn vanuit de KNHS(Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) een aantal kledingvoorschriften ingesteld. Het dragen van correcte kleding is daarom ook verplicht voor de deelnemer. Zo zijn alle kleuren rijjasjes zijn toegestaan zolang het een colbert type is. Het showshirt (dressuurblouse, shirt, overhemd) moeten lange of korte mouwen hebben en een hoge boord of kol. De rijbroek mag de kleuren wit, beige of geel hebben en het dragen van een veiligheidshelm volgens de laatste norm is verplicht. Tot slot kun je kiezen voor een paar rijlaarzen of jodhpurs in combinatie met gelijk kleurige gladleren/gladde kunstleren chaps. Tijdens warme zomerdagen mag de deelnemer zonder wedstrijdjasje rijden. In plaats van een rij jasje kun je ook kiezen voor een gilet of bodywarmer. Meer lezen over jouw wedstrijd tenue voor het outdoorseizoen? Lees dan hier onze blog. 

Wedstrijdkleding voor paardrijden online bestellen

Epplejeck heeft een grote collectie wedstrijdkleding voor paardrijden van bekende merken zoals Pikeur, Kingsland, Harry’s Horse en BR. Dankzij veel variatie in modellen en kleuren, van sportief tot chique, vind je hier gegarandeerd jouw wedstrijdoutfit. Check ons complete aanbod online of kom langs in één van onze 12 filialen. Jouw bestelling wordt gratis verzonden vanaf 49,-. Je kunt achteraf betalen en ruilen/retourneren binnen 14 dagen.