Maagzweren komen bij heel veel paarden voor; van sportpaard tot recreatief gebruikte pony. Er zijn verschillende soorten maagzweren, met verschillende oorzaken waar ook nog niet alles over bekend is.
Lees meer
Diarree en koliek door zand komen in de herfst en winter regelmatig voor, vaak als gevolg van langdurige opname van kleine beetjes zand, die meestal onbedoeld met het voer binnenkomen. Een beetje zand leidt niet tot klachten, maar een ophoping van zand veroorzaakt grote problemen.
Lees meer
Ruwvoer is het belangrijkste onderdeel in het rantsoen voor je paard. Doorgaans is dit hooi in de winter en gaat dit geleidelijk naar hooi en gras in de zomer. Je paard heeft daarbij behoefte aan diverse mineralen om gezond te blijven. De gehalten aan minderalen in het ruwvoer kunnen variëren. Even opletten dus als je alleen weidegang geeft of alleen hooi voert. Weet wat je moet aanvullen bij weidegang of alleen hooi. In dit artikel vertellen we je er meer over.
Lees meer
Om jouw veiligheid als ruiter nog beter te waarborgen, zijn er nieuwe en strengere veiligheidseisen opgesteld voor rijhelmen. Uvex heeft voor ieder wat wils, maar het belangrijkste om te weten; de nieuwe rijhelmen van Uvex bieden de beste bescherming volgens de nieuwste norm, mét elegantie als look!
Lees meer
Door het natte voorjaar groeit en bloeit de natuur voluit en ook op de weiden staat veel gras. In tegenstelling tot de droogte van de afgelopen jaren. Het gras groeit zo enorm hard dat paarden hier snel veel te dik van worden, zelfs bij maar een paar uur weidengang! We zien dan ook meer paarden met overgewicht aan het begin van dit weideseizoen. Bij overgewicht is er ook een groter risico op hoefbevangenheid. Opletten dus! In dit artikel enkele tips.
Lees meer
Je wilt er waarschijnlijk liever niet aan denken, maar het houden van paarden brengt risico’s met zich mee. Jouw paard kan bijvoorbeeld een ongeluk krijgen, maar je kunt ook te maken krijgen met kreupelheid of koliek. Als je paard verzekerd is, hoef je in zo’n situatie gelukkig niet wakker te liggen over de financiële consequenties. In deze blog vertelt Gea Draaijer, inspecteur bij EFO Paardenverzekering, alles over de voordelen van een paardenverzekering.
Lees meer
In deze blog gaan we dieper in op de verschillende functies van brandnetel en hoe dit een positief effect kan hebben op je paard. We zullen ook bespreken hoe brandnetel kan worden gebruikt als een detox behandeling en welke ondersteunde functie brandnetel nog meer biedt voor jouw paard. Het belooft een boeiend en informatief stuk te worden waar je veel waardevolle inzichten uit kunt halen.
Lees meer
In deze nieuwe gastblog vertelt Lammert Haanstra over het longeren met de dubbele longe. Waarom zou je met een dubbele longe gaan longeren en wat voor effect heeft dit op je paard. Daarnaast geeft Lammert nog een aantal handige tips voor het bevestigen van de dubbele longe bij verschillende situaties. Lees dus gauw verder!
Lees meer
De dwarrelende blaadjes, de ondiepe plassen op het erf en je handen warmen aan een dampende kop thee in de kantine: de herfst heeft zo zijn eigen charme op stal. Maar voor jouw paard kan het nog best even wennen zijn, die nieuwe weersomstandigheden. Een deken kan dan een fijne oplossing zijn. Met deze Bucas dekens verwelkomen jij en jouw paard de herfst het beste.
Lees meer
Zijn jij en je paard al helemaal wappie van de vliegen deze zomer? Vliegen zijn een grote ergernis voor je paard deze tijd van het jaar. Ze zitten overal en vooral het oog is de favoriete hang-out van die irritante beesten. Bij Bucas komen er regelmatig vragen binnen over vliegen en vliegenmaskers. Jacob Janssen van Bucas beantwoordt de door jullie meest gestelde vragen.
Lees meer
Een goed passend bit is van groot belang voor de communicatie tussen paard en ruiter. Het aanbod van verschillende bitten is groot, daarom is een goede keus enorm belangrijk. Dit kan erg lastig zijn daarom helpen deze vier stappen van Sprenger jou een bitkeuze te maken.
Lees meer
Is jouw merrie ook weleens humeurig en niet zichzelf tijdens de hengstigheid? Paarden kunnen erg veranderen tijdens deze periode. Dit kan zich op verschillende manieren uiten, zoals ander gedrag tijdens het rijden, bijvoorbeeld dat ze sloom worden of juist niet te stoppen zijn. Daarnaast is een veelvoorkomende klacht het laten merken van pijnsignalen tijdens het aansingelen en/of aanraken van de buik.
Lees meer