Wensenlijst Categorieën

Filters

Filter op categorieën

Merken

Kleuren

Collectie

Prijzen

×
  • van 9

Beenbescherming

205 Artikelen
  • van 9

Beenbescherming 

Als ruiter wil je natuurlijk de benen van je paard of pony goed beschermen. In ons assortiment vind je verschillende soorten beenbescherming met ieder hun eigen functie. Verkrijgbaar in veel hippe kleurtjes, stoere prints en verschillende (bekende) merken. Zo vind jij zeker de beenbeschermers die volledig voldoen aan al jouw eisen en ook nog eens je setje helemaal compleet maken! 

Pees- & kogelbeschermers

Om de pezen van je paard of pony goed te beschermen, vind je in ons assortiment een ruim aanbod aan pees- en kogelbeschermers. Peesbeschermers zijn ontworpen voor de voorbenen en worden vaak gebruikt bij paarden en pony’s die met de achterhoeven de voorbenen aantikken. Kogelbeschermers, ook wel strijklappen genoemd, zijn ontworpen voor paarden en pony’s die met de achterbenen langs elkaar ‘strijken’.

Beenbeschermers

Het grootste voordeel van beenbeschermers is dat deze een 3-in-1 bescherming bieden. Ook zijn beenbeschermers allround te gebruiken en zijn ze verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zodat er jij altijd een beenbeschermer vindt die bij jou en je paard of pony past.

Bandages

Bandages beschermen en ondersteunen het paardenbeen, maar meestal worden bandages gebruikt voor de show. Voor een extra, super chique effect vind je in ons assortiment de leukste bandagebandjes.

Springschoenen

Springschoenen beschermen de hoefballen, de kroonrand en de hoeven tegen stoten. Deze stoten kunnen takken zijn als je op buitenrit bent, maar vaak zijn het de achterhoeven die de voorhoeven aan tikken. Daarom worden springschoenen vaak alleen voor gebruikt.

Transportbeschermers

Tijdens transport bescherm je de benen van je paard of pony met transport beschermers. Een extra voordeel van transport beschermers is dat, als je op wedstrijd gaat, de benen van je paard of pony mooi schoon blijven. Staartbeschermers zijn ook bedoeld voor tijdens transport, ze beschermen de staart tegen schuren en houden de staart mooi schoon. 

Hoefschoenen

Hoefschoenen zijn dé nieuwe hoefijzers, je kunt er dus gewoon mee rijden. Daarnaast vind je in ons assortiment ook allerlei accessoires voor bij de hoefschoen, zoals omslagbandages en inlegzooltjes.

Kalkoenen

Kalkoenen zijn bedoeld voor paarden en pony’s die op hoefijzers staan. Als het outdoorseizoen is begonnen loop je het risico dat je paard of pony uitglijd op het wedstrijdterrein. Om dit te voorkomen vind je in ons assortiment een ruim aanbod aan verschillende kalkoenen zodat jij bij elk weertype gewoon een goede wedstrijd kunt rijden!

Therapeutische Boots

Therapeutische boots zijn ideaal voor paarden en pony’s met blessures aan de pezen, banden en gewrichten. Maar ook voor en na de training kunnen therapeutische boots goed van pas komen.