Terug naar overzicht

Gastblogger Mara van Pumps & Paarden

donderdag, 10 september 2015

DIY SPORTSCHOOL: Zó verbeter je je houding en balans!

Naar de sportschool gaan; we hebben er vaak geen zin in, geen tijd voor of geen geld voor. Je paardenhobby kost al genoeg tijd en geld!
Toch is het handig om in shape te zijn. Niet alleen voor je gezondheid, maar ook ten voordele van het rijden met je paard!


(bron: self.com)

•Een sterke core (buik en rug) zorgt ervoor dat je een betere balans krijgt én een betere houding.

•Om vooruitgang te boeken met je paard en om trainingen gemakkelijk vol te houden is een goede conditie heel belangrijk.


Gelukkig hoef je niet perse naar de sportschool om in shape te blijven. Met slechts een paar simpele producten en een aantal oefeningen haal je de sportschool zo bij je in huis! Onderstaande producten kun je allemaal gemakkelijk bij Epplejeck bestellen.

                                                               

1. Balanskussen €15,95
Met een balanskussen kun je met name je evenwicht verbeteren. Het resultaat? Een stevigere zit op je paard! Je kunt bijvoorbeeld de squat uitvoeren op een balanskussen: ga met beide benen op het kussen staan (op heupbreedte) en buig vervolgens je knieën, zodat je in de squathouding komt. Steek hierbij je armen naar voren. Houd je hoofd recht naar voren en voorkom dat je je rug te hol maakt.

2. Dumbells €8,95 
Dumbells kun je gebruiken om meer uitdaging te vinden op het balanskussen en/of balansbord. Tijdens de squat kun je namelijk ook twee dumbells in je handen houden. Moeilijk!

3. Springtouw €6,95 
Vroeger vonden we het zo makkelijk en deden we het dágen achter elkaar; springtouwen. Tegenwoordig vergt het toch wel wat uithoudingsvermogen.. Springtouwen is dus de perfecte manier om je conditie flink te verbeteren. 10 minuten springtouwen staat gelijk aan 20 minuten hardlopen! Spring in het begin 5x één minuut met tussendoor steeds een halve minuut rust. Bouw dit vervolgens langzaam uit.

4. Balansbord €19,95
Ook op het balansbord kun je de squat uitvoeren (zie tip 1). Een balansbord is vaak wel net iets moeilijker. Probeer daarom in eerste instantie gewoon rechtop te blijven staan op het bord. Met je ogen dicht wordt het nog een stukje moeilijker. Voel je je zeker genoeg? Probeer dan één been op te tillen. Doe de flamingo!

5. Fitness mat €13,95 
Een matje is onmisbaar om thuis een aantal core-oefeningen te doen. Doe bijvoorbeeld iedere dag een klein circuitje: eerst leg raises, dan de side plank en afsluiten met de normale plank. Kom maar op met die sterke buikspieren!

6. Fitnessbal €16,95 
Met een bal kun je ontzettend veel doen! Doe zoals op de foto hierboven en ga op je knieën zitten en leun met je handen op de bal. Rol vervolgens naar voren zodat je met je ellebogen de bal aanraakt. Let erop dat je rug hierbij recht blijft! Je zult hier vrij snel een sterke core van krijgen. Tip: op internet staan ontzettend veel oefeningen die je met een fitnessbal kan doen. Aanrader!

Tip: een goede sportbeha is onmisbaar om lekker te kunnen sporten. Op Pumps & Paarden schreef ik daar al eens een artikel over. Klik hier
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!