Terug naar overzicht

Gastblog Mara Pumps & Paarden → Tried & Tested: winter handschoenen Epplejeck

dinsdag, 31 januari 2017

In de Tried & Tested rubriek van Pumps & Paarden schrijft Mara reviews over producten die ze uitvoerig heeft gedragen en/of uitgeprobeerd. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Dit keer: de thermo handschoenen van Epplejeck!


                                                                               

Wat: Thermo handschoenen van neopreen van Epplejeck 
Prijs: €19,95 
Waar te koop: Epplejeck,klik hier!
Productkenmerken: 

•Neopreen buitenzijde
•Isoleert de warmte en houdt de kou buiten 
•Extra warm en dik materiaal
•Klittenbandsluiting 
•Grove antislip laag op de handpalm en tussen de vingers                                                 

Mijn ervaringen
Deze thermo handschoenen kwamen als geroepen, want wat was het koud de afgelopen weken! De ultieme weersomstandigheden om deze winter handschoenen uit te proberen. Hierbij mijn ervaringen:

Warmte
Toch wel het allerbelangrijkste aspect bij winterhandschoenen: zijn ze een beetje warm? Dit paar van Epplejeck kwam absoluut goed uit de test. Ik heb werkelijk geen één keer koude vingers gehad! Ook niet tijdens de ultieme test: een lange strandrit maken. Wanneer ik een strandrit maak (het strand is op loopafstand van stal), zit ik toch al snel anderhalf uur lang op m’n paard, waarbij ik vooral op de terugweg naar stal veel aan het stappen ben. Op zulke momenten kan ik als koukleum echt bevriezen, m’n tenen en vingers zijn dan het ergst. Maar met deze handschoenen heb ik daar helemaal geen last van gehad, zo fijn! Nu nog betere thermo sokken kopen zodat ook mijn tenen warm blijven ;-) 

Teugelgevoel

Ik heb weleens vaker met warme winterhandschoenen gereden, maar toen voelde ik de teugels bijna niet meer voor m’n gevoel. Het fijne, zachte contact met de mond verdween daardoor ook. Die handschoenen waren van fleece, mega dik dus. De thermo handschoenen van Epplejeck die ik de afgelopen tijd heb getest, zijn van neopreen en dat verschil merk je zeker. De handschoen is wel dik (dik genoeg om warm te blijven in ieder geval), maar niet zo dik als die oude fleece handschoenen. Wat een verschil!
Tuurlijk, met dunne handschoentjes voel je natuurlijk wel meer dan thermo handschoenen, dat zal altijd wel zo blijven. Maar als ik moet kiezen tussen dunnere handschoenen met bevroren vingers (waardoor je eigenlijk alsnog niks meer voelt) of dikke handschoenen waarbij je warm blijft én alsnog gewoon normaal je teugels en de druk kunt voelen, dan is de keuze voor mij makkelijk gemaakt. 

Grip
Deze winter handschoenen hebben een grove antislip laag op de handpalm en tussen de vingers. Voor mij is dit voldoende grip: de handschoenen glijden niet te makkelijk langs de teugel, maar wanneer ik de hals van Daisy wil laten strekken gaat dit ook gemakkelijk. Niet te veel en niet te weinig grip dus, gewoon prima!

Hierna nog eens kopen of nooit meer?
Al met al vind ik dit erg fijne handschoenen voor het koude weer. Mochten ze versleten raken of kapotgaan, dan zal ik deze zeker nog eens kopen. Prima prijsje, fijne kwaliteit en vooral: lekker warm. Ik ben er blij mee!

Hebben jullie ervaring met deze handschoenen? Of met andere winter handschoenen? Laat je reactie achter op m’n Facebookpagina –klik hier!

                                            
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!