Wensenlijst Categorieën

Inspiratie

Kun jij niet genoeg krijgen van leuke weetjes, nieuwtjes, tips en trucs of ben je gewoon een paardengek die van alles op het gebied van paarden houdt? Check hier de laatste musthaves en vind de meest toffe items voor jou en je paard. Ontdek de speciaal voor jou samengestelde thema shops zoals de Pony shopFrysian shopOranje shop en de Gentlemen's Club. Ook hebben we de mooiste setjes voor je samengesteld in shop de look en lees hier onze nieuwste blogs!
 


Gastblog Mara Pumps & Paarden → Tried & Tested Jodhpurs Tonics Space Ust

dinsdag, 14 november 2017

In de rubriek Tried & Tested van Pumps & Paarden schrijft Mara reviews over producten die ze uitvoerig gedragen en/of uitgeprobeerd heeft. Zo hoef jij nooit meer een miskoop te doen! Dit keer: Jodhpurs Tonics Space Ust.
Meer informatie

Gastblog Advocate Monica → eigendom paard: van jou of paard van mij?

woensdag, 08 november 2017

Eerder dit jaar ging ik in op de punten aan de hand waarvan wordt beoordeeld aan wie een paard in eigendom toebehoort. In het afgelopen jaar zijn er meerdere uitspraken geweest die betrekking hebben op een discussie over het eigendom van een paard. In het navolgende zal ik een aantal van deze gevallen bespreken om wat meer inzicht te geven in hoe alle omstandigheden van het geval meespelen in het vaststellen van de eigenaar van een paard als hier discussie over bestaat. Het bewijs dat wordt overgelegd speelt hierbij logischerwijs een grote rol.
Meer informatie

Gastblog F.R.A.®: rijden met systeem 4

maandag, 30 oktober 2017

Freedom Riding Articles, oftewel F.R.A. neemt ons mee in hun wereld. Respect, vertrouwen, luisteren en kijken ligt aan de onvoorwaardelijke basis van elke vorm van omgang met je paard. Deze week gaat het over het rijden met een F.R.A. bitloos hoofdstel Systeem 4.
Meer informatie

How to: Orscana Sensor bij deken

woensdag, 25 oktober 2017

Ben jij wel eens onzeker over welke deken je paard of pony het beste op kan? In deze nieuwe video test EJ-er Manon de Orscana Sensor uit, dé oplossing tegen dekenstress! Deze sensor is er om het welzijn van jouw paard meten. De Orscana paardensensor meet de temperatuur van jouw paard, de buitentemperatuur, de weersverwachrting, het vochtgehalte onder de paardendeken en de bewegingen en activiteit van jouw paard! De sensor vertelt je door middel van de Orscana applicatie hoe jou paard zich voelt, hoe actief jouw paard of pony is en welke deken jouw paard het beste kan dragen de aankomende nacht. Deze voorspelling wordt gebaseerd op de gegevens van de vorige nacht en er wordt rekening gehouden met de weersvoorspelling. Ook geeft de Orscana app een kijkje in het dagelijks leven van jouw paard, zo weet je hoe lang jouw paard heeft gelegen, of hij kalm of gestresst is en wanneer hij heeft bewogen.
Meer informatie

How to: deken opmeten

woensdag, 25 oktober 2017

Een deken beschermt je paard tegen kou, regen, insecten of bijvoorbeeld UV-straling. Je kunt kiezen om jouw paard of pony een waterdichte deken, fleecedeken of zweetdeken, vliegendeken, regendeken, onderdeken, zomerdeken, uitrijdeken, gevoerde deken, of een andere soort deken om te doen. Maar een deken moet wel goed passen, anders kan deze bijvoorbeeld gaan schuren of schuiven, waardoor er schuurplekken of zelfs blessures (bij schuiven) kunnen ontstaan. In deze nieuwe video laat EJ-er Manon zien hoe je een deken opmeet bij jouw paard of pony en hoe je door middel van een maattabel kunt bepalen welke dekenmaat jouw paard of pony nodig heeft. Om een deken juist op te meten, meet je met een meetlint de bovenlengte (A) van de schoft tot de staart in centimeters, de onderlengte (B) van de borst tot de billen in centimeters en moet je de stokmaat van jouw paard of pony weten (of meten). Deze drie maten geven een richtlijn voor de juiste dekenmaat voor jouw topper. De onderlengte (B) is tevens de maat die op de deken staat aangegeven. Een onderlengte (B) van 175 cm betekent dus een dekenmaat van 175.
Meer informatie

How to: HandsOn LeMieux poetshandschoen

woensdag, 25 oktober 2017

De revolutionaire poetshandschoenen HandsOn van Lemieux zijn zowel nat als droog te gebruiken voor het verzorgen van je paard of pony. De poetshandschoenen zijn perfect tijdens het verharen, wassen en voor een heerlijke massage. Daarnaast is het gebruik van de HandsOn handschoen een nauw contact- en bindingsmoment voor jou en je paard. EJ-er Manon laat in deze video zien hoe zij de handschoen gebruikt bij haar paard èn bij haar hond, want de handschoenen kunnen ook heel goed gebruikt worden bij het verzorgen van je andere (huis-) dieren! Zo help je ook bijvoorbeeld je hond of kat met de rui. De handschoenen bevatten stevige en duurzame massage/scrub nopjes in verschillende formaten in de palm en op de vingers. De nopjes nemen losse haren heel makkelijk mee en de haren die aan de handschoenen zitten schud je er heel eenvoudig weer vanaf. Daarnaast zorgen de HandsOn gloves voor een heerlijke massage en wordt de bloedsomloop van jouw paard of pony gestimuleerd. De HandsOn poetshandschoenen zorgen voor een heerlijk wellness gevoel bij je paard en voor een quality time moment samen. De natuurlijke vetlaag in de vacht van je paard of pony komt naar boven en geeft de vacht een gezonde glans. Door de mooie aansluitende pasvorm houdt je veel gevoel in de aanraking met je paard zodat je de stevigheid van de aanraking goed kan aanpassen aan de plek en reactie van je paard. Verder kan de handschoen ook uitstekend gebruikt worden op alle gevoeligere plekken zoals het hoofd en de benen. Met de handschoenen aan kan je nog makkelijk andere taken uitvoeren zoals je paard leiden en vastzetten en je shampoofles bedienen.
Meer informatie