Wensenlijst Categorieën

Inspiratie

Kun jij niet genoeg krijgen van leuke weetjes, nieuwtjes, tips en trucs of ben je gewoon een paardengek die van alles op het gebied van paarden houdt? Check hier de laatste musthaves en vind de meest toffe items voor jou en je paard. Ontdek de speciaal voor jou samengestelde thema shops zoals de Pony shopFrysian shopOranje shop en de Gentlemen's Club. Ook hebben we de mooiste setjes voor je samengesteld in shop de look en lees hier onze nieuwste blogs!
 


Een kalm, geconcentreerd paard – in een oogwenk!

woensdag, 20 maart 2019

Als je paard gespannen en angstig wordt wanneer hij wordt blootgesteld aan specifieke situaties, zoals wedstrijden, dan wil je een graag een wondermiddel dat net even dat scherpe randje eraf haalt. Want eenmaal vol met adrenaline, is het erg moeilijk om je paard te kalmeren. En in plaats van zelf gefrustreerd te raken, heb je nu gelukkig ook een andere keuze: NAF Five Star Instant Magic. In deze blog leggen we je de ware magie, NAF Five Star Instant Magic, voor uw paard uit.
Meer informatie

Gastblog HorseFitShop: Heeft mijn paard beenbeschermers nodig?

dinsdag, 19 maart 2019

De keuze is reuze wanneer je beenbeschermers wilt kopen voor je paard, zowel in model als in materiaal en kleur. Maar heeft je paard wel beenbeschermers nodig en zo ja, welke dan? In deze blog lees je meer over het al dan niet gebruiken van beenbeschermers.
Meer informatie

Gastblog Bucas - Lente! Smartex Rain

woensdag, 13 maart 2019

De Smartex Rain is een oersterke wind- en waterdichte deken, ideaal dus voor de lente. Deze deken kun je het beste gebruiken tussen de +14 en 0 graden. Mocht het toch iets warmer zijn dan 14 graden, geen paniek. De deken kan tot maximaal 18 graden worden gebruikt. Bucas hanteert namelijk altijd nog een veiligheidsmarge, zodat je niet direct bij 14 graden halsoverkop van deken hoeft te verwisselen.
Meer informatie

Gastblog Puur - Hormonen

woensdag, 13 maart 2019

Veel paardeneigenaren klagen over narrige merries, die al dan niet tijdens de hengstigheid enorm kunnen veranderen. Waar je bij de ene merrie amper iets merkt, wordt een ander onberekenbaar, niet meer vooruit te branden of juist niet meer te stoppen. Een veel gehoorde klacht is dat er ook pijnsignalen merkbaar zijn bij het aansingelen of borstelen/aanraken van de buik. Ik luisterde altijd geduldig, maar omdat ik alleen ruinen had, wist ik niet waar mensen het over hadden. Tot ik mijn huidige paardje, een merrie, kreeg. Als een ware Cruella joeg zij onze kleine stippel Appaloosa op, alsof het een Dalmatiër pup was, waar zij een bontjasje van wilde maken. Gelukkig is hij veel jonger en sneller, en lijkt hij nu beter te weten hoe met haar “nukken” om te gaan. Maar er is meer mogelijk om jouw paard wat te helpen en minder heftig te maken in deze periode.
Meer informatie

Als het paard het hoofdstel mag kiezen, staat Rambo Micklem® Multibridle bovenaan het lijstje!

dinsdag, 05 maart 2019

Zijn we niet allemaal bekend met schoenen of kledingstukken die toch niet helemaal lekker zitten? En vooral hoe het je dag kan beïnvloeden. Dat is hetzelfde voor je paard zijn zadel en hoofdstel. De Micklem® Multibridle neemt alle oncomfortabele punten van het hoofdstel weg en kan het verschil maken tussen een lastig paard en een fijn gaand paard.
Meer informatie

Lammert Haanstra - Het begin

dinsdag, 19 februari 2019

Mijn eerste blog op de website van Epplejeck. Ik wil jullie wegwijs maken in de wereld van het trainen van paard en ruiter door het longeren met de link naar het dressuur rijden van verschillende kanten te belichten. De komende weken zal ik dus een aantal blogs plaatsen. Deze zullen een logische en opbouwende volgorde hebben. Het is dus goed om die te blijven volgen, zodat je er zelf mee aan de slag kunt en echt resultaat zult merken!
Meer informatie

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!