Inspiratie

Kun jij niet genoeg krijgen van leuke weetjes, nieuwtjes, tips en trucs of ben je gewoon een paardengek die van alles op het gebied van paarden houdt? Check hier de laatste musthaves en vind de meest toffe items voor jou en je paard. Ontdek de speciaal voor jou samengestelde thema shops zoals de Pony shopFrysian shop en de Paardenpraat by Epplejeck shop. Ook hebben we de mooiste setjes voor je samengesteld in shop de look of bekijk hier onze nieuwste vlogs!
 

EHBO bij paarden

vrijdag, 26 november 2021

Hoe voorzichtig en oplettend je ook bent, het kan bij iedereen gebeuren; van het één op andere moment wordt je paard ziek of hij verwondt zichzelf. Soms moet je als eigenaar snel handelen om erger te voorkomen voordat de dierenarts arriveert. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dit geldt zeker voor paarden, want oh wat zijn het soms ook brokkenpiloten! Een zekere kennis van EHBO is een must en een EHBO koffer met de basis artikelen waarmee je jouw paard kunt helpen mocht dit nodig zijn komt vroeg of laat van pas.
Meer informatie

Wat te doen tegen mok?

donderdag, 25 november 2021

Nu de paddocks en weides weer in een natte boel zijn veranderd, krijgen veel paarden te maken met de vervelende huidaandoeding mok. In deze blog leggen wij uit wat mok precies is, de oorzaken en hoe je mok kan behandelen.
Meer informatie

Hoe zorg je voor gezonde luchtwegen bij je paard?

donderdag, 18 november 2021

Paarden hebben zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Ongezonde luchtwegen van je paard kunnen lichte tot ernstige consequenties hebben, bijvoorbeeld verminderde prestaties en/of benauwdheid. Een minder goede opname van zuurstof heeft namelijk effect op de spieren en de algehele weerstand. In deze blog lees je alles over gezonde luchtwegen bij je paard.
Meer informatie

Binnenkijken bij: Mandy

woensdag, 17 november 2021

In onze blog Binnenkijken bij... nemen wij een kijkje in de zadelkast van verschillende werknemers van Epplejeck. Onze inkoopster Mandy mag het spits afbijten. Benieuwd hoe haar kast eruitziet? Lees dan gauw verder!
Meer informatie

De gezondheid van je paard begint bij de darmflora

woensdag, 17 november 2021

Het maagdarmstelsel van een volwassen paard kan zo’n 40 meter lang zijn, met een inhoud van wel 200 liter! Paarden zijn erg gevoelig voor problemen in het darmstelsel. Een goede vertering speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van jouw paard of pony.
Meer informatie

Gastblog Bucas Nederland: Hoe bescherm je jouw paard na het scheren?

zaterdag, 13 november 2021

Nu de koude dagen weer voor de deur staan kiezen sommige paardeneigenaren ervoor om hun paard te scheren. Maar hoe houdt je je paard warm? En wat zijn de gevolgen voor jouw paard zijn/haar comfortzone?
Meer informatie
  • van 96
Wensenlijst Categorieën

Jouw filters

Epplejeck deelt cookies uit. Dit keer geen paardenkoekjes, maar kleine (tijdelijke) bestanden voor je PC, tablet of telefoon. Hiermee zorgen wij ervoor dat de website je ingestelde gegevens en voorkeuren bewaart, zodat je niet steeds alles opnieuw hoeft in te voeren. Superhandig en je merkt er helemaal niets van. Veel plezier op onze website!